Företaget

Björks Åkeri är ett företag i fjärde generationen. Det ägs idag av oss tre kusiner, Clas Björk, Thomas Björk och Tobias Björk. Företaget har ett 50-tal anställda och är beläget mellan Kumla och Fjugesta, tre mil sydväst om den stora logistiska knutpunkten Örebro. Vår huvudsakliga verksamhet utgörs av främst distributions- och fjärrtransporter men också spannmåls- och flistransporter.

Vi samarbetar med en rad olika företag. Vi värnar om dem och värdesätter ett mångårigt samarbete högt. Vår största samarbetspartner, sedan början av 1980-talet är DHL. Tack vare andra samarbetspartners kan vi bland annat även erbjuda tredjepartslogistik. Vi kan mellanlagra ditt gods för att sedan transportera det till din kund.

Med mångårig och gedigen erfarenhet av åkeribranschen erbjuder vi professionella transportlösningar av högsta kvalitet. Vår största styrka är vår flexibilitet och goda service.

Historia

Björks Åkeri grundades redan 1923 av vår farfars var Axel Björk, som var smed. Han byggde en buss och transporterade sedan ortsbefolkningen runt om i Fjugestabygden.